MGroup

دانشگاه و لینوکس

Posted on: مِی 10, 2010

خب هدف از این پست فقط و فقط کمی گیر دادن به دانشجوهای رشته کامپیوتر هست ولاغیر !

همه شما میدونین که یکی از مشکلاتی که باعث عقب افتادگی شدید ما در زمینه نرم افزار در دنیا هست، کمبود نیروی ماهر و علاقه مند در زمینه کامپیوتر در ایران هست اما چرا؟

معمولا دانشجو های رشته کامپیوتر در ایران به شیوه ی حفظ کن، امتحان بده و فراموش کن عمل میکنن و البته نتایج خوبی هم از لحاظ معدل میگیرن!!

اصولا توی این روال ، دانشجو ها وابستگی شدید به اساتید خودشون دارند و از اون طرف هم اساتید رشته کامپیوتر معمولا از دنیای کامپیوتر به دور هستند و کلا در حالت آفلاین به سر میبرند !!!

حالا این وسط همه چیز برمیگرده به این دانشجوی محترم که چقدر به کامپیوتر و نرم افزار علاقه مند باشه و چقدر فعال باشه !!!

معمولا بخش مهمی از علاقه افراد به رشته کامپیوتر، به بازی های کامپیوتری مربوط میشه! عجب علاقه ای ! :p

بخشی هم به امید پول ! و بخشی هم به این دلیل که به هیچ رشته ی دیگه ای علاقه نداشتند !

اما جدا از همه این مسائل ! وقتی اومدین رشته کامپیوتر، حداقل کمی فعال باشین تا مثل بعضی از فارغ التحصیل های رشته کامپیوتر (که شما عزیزان دانشجو هنوز مشاهده نکردینشون!!!! ) به دنبال استخدام در ادارات مختلف نباشین !

شاید یکی از مسائلی که همیشه در مورد دانشجو های کامپیوتر برام جالبه جدا از این که من به نرم افزار آزاد اعتقاد دارم یا به فلسفه گنو/لینوکس علاقه مند هستم، میزان آشنایی اون ها با سیستم عاملی غیر از ویندوز هست.

به طور مثال … هووم…اااا…مثلا…. آها > گنو/لینوکس !!! 😀

لینوکسی که جایگاهی توی سیستم آموزشی ما نداره و اگر احیانا جایی تدریس میشه یا با اون کار میشه به دلیل وجود یک استاد علاقه مند به لینوکس در اون دانشگاه هست.

حالا فرض رو بر این میذاریم که همچین استادی در یک دانشگاه نیست ،پس همه چیز بر میگرده به دانشجو و میزان گیک (خوره) بودن اون !

خوره بودن به رشته کامپیوتر ربطی نداره و شامل تمام رشته ها میشه .

گاهی اوقات یکسری افراد رو میبینم که علاوه بر این که با سیستمی که همه ی اطرافیانشون کار میکنند ، وفق پیدا کردند ، از لینوکس هم اطلاعات زیادی دارند یا حتی برنامه نویسی یا شبکه رو هم در سطح قابل قبولی بلندند ، این طور افراد پتانسیل زیادی داشتند که رشته کامپیوتر رو ادامه بدن اما انتخابشون اشتباه بوده ! و حیف شدن ! و البته از اون طرف هم یکسری از دانشجو های کامپیوتر هستند که بیشتر به درد رشته آبیاری جلبک ها میخورند !! 😉

اصولا چیزی که مد هست بین دانشجو های رشته کامپیوتر، مایکروسافت زدگی هست که سیستم آموزشی ایران به خوردشون داده!

معمولا وقتی وارد دانشگاه میشیم، یک استاد در مورد سیستم عامل های مختلفی مثل ویندوز سون، ویستا ، ایکس پی، و تفاوت اون ها با ویندوز ۹۸ صحبت میکنه و اگه خیلی لطف کنه حرفی هم از سیستم عامل اپل میزنه که به دلیل سخت افزار گرون به درد ما ایرانی ها نمیخوره و یک چیزی هم به نام لینوکس هست که زیاد استفاده گسترده نداره و شمای دانشجو وقتت رو بزار روی همین ویندوز که منه استاد میتونم سوال هات رو پاسخ بدم !!

از اون طرف هم که تا دلت بخواد کتاب سی شارپ ریخته توی بازار و چه چیزی راحت تر از تدریس زبونی که اگه احتمالا دانشجو اون رو بلد نباشه ، میتونه به منابع فارسی! زیادی دسترسی داشته باشه و البته در طول ترم هم سوالات مهمی که داره رو بین جمع دوستانش حل کنه !!

خب به نظر من رشته کامپیوتر از پایه مشکل داره چون تنوع خاصی نداره و افرادی که از این رشته فارغ التحصیل میشن به طور خودمونی همه کاره و هیچ کاره هستند در کامپیوتر .

این طور افراد اصولا در سطح بالاشون، میتونن فقط وقتی به چیزی نیاز داشتند اسم اون رو همراه با کلمه کرک توی گوگل سرچ کنند و دانلود و تمام !

پس باید ابتدا این مورد رو بدونین که نباید وابسته به هیچ سیستم و استادی بشین!

خب بزارین این مورد رو بررسی کنیم که آیا اصلا باید در مورد سیستم عاملی غیر از ویندوز هم چیزی بدونیم ؟

این مورد رو دوران دانشجویی نمیفهمین !! بعد از دانشگاه و در بازار بهش پی میبرین ، حتی همین بازار ایران ! ( این مورد رو به خاطر دوستانی میگم که روش ویندوزیشون جواب نداده تو بازار و هر از چند گاهی تماس میگیرن و در مورد روش یادگیری لینوکس سوال میپرسند !! 😉 )

گنو/لینوکس فقط یک سیستم عامل یا یک فرهنگ 😉 نیست ، بهتره بگیم یک دنیای دیگه است. ترس از دنیای دیگه هم بعضی وقت ها باعث میشه که حتی کسی که برنامه نویسی php بوده حتی به سمت لینوکسی که برنامه تحت وب هیچ فرقی براش نداره نمییاد و جاهای زیادی ضرر میکنه فقط به این دلیل که آشنایی با لینوکس هم در درجه دوم اهمیت داشته!!!

دوران دانشجویی خود من که کلا به معرفی لینوکس در دانشگاه و کار با اون گذشت و دوران جالبی بود اما خیلی ها بودن که چون آشنایی با لینوکس نداشتند ترجیح دادند که به همون سیستمی که بلدند بچسبند !

خب مشکل اینه که این دوستان نمیدونند که دانشگاه بهترین مکانی هست که میتونن وقتشون رو به یادگیری لینوکس بپردازند ! این که توی دانشگاه حرفی از گنو/لینوکس زده نمیشه دلیل خوبی نیست ! من حتی کلاس مربوط به سی شارپ رو یادمه کلا با کیوت پاس کردم ! حتی توی برگه امتحان هم برنامه ها رو با سی پلاس پلاس و کیوت پاسخ دادم !!!! ( دیگه نمیدونم استاد چطوری تصحیح کرد اما نمره خوبی داد 😉 )

پس نگین به سیستم ربط داره ! مشکل به خودتون برمیگرده !

حتی تو سربازی هم گفتن سی شارپ !! گفتم کیوت ! :دی

من به همون راحتی که توی لینوکس با کیوت و سی پلاس پلاس برنامه نویسی میکردم به همون راحتی هم اومدم و به اجبار توی ویندوز با همون کیوت و سی پلاس پلاس برنامه نویسی میکنم!

در هر صورت بخشی از زندگی حاصل انتخاب خود انسان هاست ! و اگه بازه اطلاعاتتون رو خودتون محدود کنید نمیتونین انتخاب درستی داشته باشین پس حتما سری به سمینار های لینوکس ، گروه های لینوکس موجود در شهرتون بزنید ، اینترنت رو برای اطلاعات بیشتر بگردین ! تا انتخاب درستی داشته باشین !

————–

همونطور که مهرداد گفت، من و مهرداد متاسفانه سرباز هستیم !!!! 😮

سربازی هم دل و دماغ برای آدم نمیزاره که بشه پست بنویسیم اما بجاش هر از چند روزی توی آیدنتیکا یک چیزایی مینوشتم اما این پست رو خیلی وقت بود که توی سیستمم بود ! و بعد از چند ماه که بهم مرخصی دادن به سری به سیستم زدم که شانسی این پست رو توی بلاگیلو دیدم و به این نتیجه رسیدم که پست کردنش بهتر از نکردنشه! 😉

14 پاسخ to "دانشگاه و لینوکس"

مجید، توی کشورهای دیگه مثل آمریکا(چون مهد کامپیوتر است) کیوت درس میدند؟ به جای ویندوز و مباحثش کلا لینوکس میگند؟ دانشجوهاشون همه اهل پژوهشند؟ من فکر نمیکنم. اونا درس پاس نمی کنند و فراموش کنند؟ شاید اونها وضع قابل قبولتری نسبت به ما داشته باشند ولی اونها هم آدمند عین ما.
ویندوز نه به علت ویندوز بودنش به خاطر فراگیر بودنش مورد بحث است.

ببین بحث اول اینه که اونجا چه رشته هایی داریم .
مثلا یک بنده خدایی بود که به موسیقی و کامپیوتر علاقه مند بود ، بعد رفت رشته موسیقی در کامپیوتر ! البته دقیقا نمیدونم عنوان رشته چی بود اما واحد هایی از هر دو موضوع داشت !!!!!!
این یعنی تنوع واحد زیاده !
نه مثل ایران که نمیدونن میخوان چی تحویل بازار بدن ! برنامه نویس ، گرافیست، شبکه کار ، …. و نتیجه میشه یک آدم همه کاره و هیچ کاره !

بحث کیوت مطرح نیست ! کیوت فقط یک مثال بود برای این که بگم میتونیم در عین حال که مشکل واحد داریم خودمون هم کمی انعطاف پذیر باشیم و وابسته به سیستم بسته آموزشی ایران و یا دانشگاهمون نباشیم.

اما در مورد لینوکس که آیا توی آمریکا یا هرجای دیگه ای تدریس میشه باید بگم که حداقل جدا از دانشگاه هایی که مثل mit خودشون bsd میدن بیرون ! همه دانشجو ها حداقل با لینوکس آشنا هستند !

از لحاظ پژوهش و تحقیق که آره خداییش ! از ما خیلی وضعشون بهتره ! کلمه همه رو نمیشه راحت گفت اما نمونه اش همین دوستان نزدیک خیلی از ما ها که برای تحصیل میرن خارج از کشور!

اما بحث فراگیر بودن ویندوز !
ببین مشکل اول اینه که اساتید دانشگاهی ما هم به اهمیت حرکت به سمت نرم افزارهای آزادی مثل گنو/لینوکس برای کشوری مثل ایران پی نبردند .
لینوکسی که اگه بخواهیم آینده نگری درستی داشته باشیم قطعا باید به سمت اون بریم ! چون میتونیم کاملا و به راحتی اون رو ساپورت کنیم و چون خیلی از جاهای دنیا این کار رو دارن برنامه ریزی میکنن!
اولین مکانی هم که باید به سمتش بره تا بتونه اون رو پشتیبانی کنه دانشگاه های کشورمون هستند اما خودت وضعشون رو بهتر میدونی :p
اما با این وجود که کار از ریشه خرابه، دانشجوهای ایرانی دیگه به نظر من خیلی شل گرفتند قضیه رو و یکجورایی امیدوارند که همین چیزی که تو دانشگاه بهشون میگن پیاده بشه ! تقریبا هیچ خلاقیت خاصی توی دانشگاه های ایران نمیبینیم ، اکثرا به مسايل روتینی مثل روبوتیک میچسبند! و بعد هم به ادامه تحصیل و درس دادن توی یک دانشگاه … !

ما نباید به فکر اینکه دانشگاه های آمریکایی یا هر جای دیگه چکار میکنن یا سقف کاریشون چیه فکر کنیم ! ما داریم توی یک کشور جهان سوم زندگی میکنیم که وضع نرم افزاریش افتصاح هست ! مسیر ما هم با کشور های پیشرفته فرق میکنه ، باید لینوکس در ایران فراگیر بشه و تا وقتی دانشگاه های ما با اون آشنا نباشن همچنان باید انتظارمون از دانشجوها نصب نرم افزارهای کرک شده باشه 😉

مثاله اصلا درس دادن لینوکس نیست. قضیه اینه که وقتی یکی وارد رشته ی نرم افزار میشه قرار نیست ویندوز یا سی شارپ یاد بگیره، جنبه های دیگه ایی هم برای یادگیری وجود داره که دانشگاه یکی از بهترین مکان ها برای معرفی اون هاست. در حا حاظر یه دانشجوی معمولی که فارغ از تحصیل میشه در بهترین حالت یه سی شارپ دستو پا شکسته بلده، اگه اینطوری میخواست باشه که میرفت یه دوره ی ۲ ماهه آموزشگاه واسش بهتر بود.

همه اینها به کنار کاشکی توی دانشگاه 10واحد دیکته ارائه می کردند. در حال حاضر که ارائه نمیشه 🙂

می‌فرمودید که اساتید دانشگاهتون از لینوکس سر در نمی‌آوردن و چسبیده بودند به ویندوز! ما هم که فید شما رو دنبال نمیکنیم و بطبع چیزی هم نمیگیم!

اوه ! سلام استاد ! اختیار دارین !
نه اون اساتید دیگه رو منظورم بود !!

به قول یکی از بچه ها، کلی گفتم!!!!! 😀

شوخی کردم! وقتی خودم درس میخوندم اوضاع از اینی که گفتی هم بدتر بود!

آقا مجید سلام

من از اون دانشجویانی هستم که از اول دانشجوی دلم میخواست به لینوکس سوییچ کنم و به لطف اساتید علاقمند و دانشچویان گرام بالاخره تو ترم ۷ دیگه بعد از ۳ سال بازی با لینوکس حالا دارم باهاش کار میکنم یعنی کلا از اون استفاده میکنم و توی این ۳ ماه تجربه خیلی سختی کشیدم،همین ام دیک،هنوز نتونستم رو دبیان نصبش کنم!!! خوبه ولی برای ماجرا جوی، الان که بهش فکر میکنم اگه بخوام تو بازار هم لینوکس کار کنم باید زمان پروژه رو سه برابر ابزار ویندوزی بگم چون اصلا معلوم نیست بشه که تو زمان مقرر تموم بشه و این یعنی عقب افتادن از رقبا،آیا درست میگم یا در اشتباهم؟ (راهنمایی صادقانه بکن،توکارای تجاری منظورمه نه وب) شنیدم تو بازار حرف اول رو کامپوننت میزنه و برای سی شارپ مثل باقلوا کامپوننت ریخته.

اگر منظورتون از برنامه نویسی کنار هم گذاشتن چهار تا دکمه و فوقش دو تا کانکشن به دیتابیس هست، قطعاً بهتره که با همون سی شارپ کار کنید و وقتتون رو برای لینوکس تلف نکنید!
اما اگر منظورتون از برنامه نویسی، «برنامه نویسی» هست، مطمئن باشید که دنیای لینوکس جای خیلی بهتر و حرفه ای تری هست، اما باید به دو نکته دقت کنید:
اول؛ در شهرهای کوچیک کار لینوکسی خوب پیدا نمیشه، بنابراین کار لینوکس مساوی هست با مهاجرت به شهرهای بزرگتر و مشخصاً تهران
دوم؛ بر خلاف دات نت که یه مبتدی میتونه ظرف دو هفته ادعای حرفه ای در اون رو داشته باشه، در لینوکس با دو هفته که هیچ، با دو ماه و دو سال هم کسی جرات این ادعا رو ندارد. کسی که میخواد برنامه نویسی لینوکس کنه، باید برنامه بلند مدت داشته باشه.

یک نکته مورد مناقشه رو هم از من بشنوید که حرفه ای لینوکس یعنی کسی که با لینوکس سرور بتونه خوب کار کنه، تا وقتی که دسکتاپ رو به سرور ترجیح میدید، مطمئن باشید هنوز قدم به دنیای لینوکس نگذاشتید!

شهرم تهرانه و زبانی کار میکنم جاواست و سعی جاوا در مستقل از متن بودنشه دیگه،یعنی من برنامه رو با جاوا مینویسم که تو ویندوز و مک و لینوکس اجرا بشه و کاربر محدود به سیستم عامل نکنم ولی خودم که رشته ام کامپیوتر بیام تو بهشت کد و از دیدن کدهای جدی مثل سیستم عامل لذت ببرم و یاد بگیرم یعنی من تو لینوکس تولید کنم کاربر هرجا خواست اجرا کنه ولی مهم چیه برا بازار کامپوننت یا سختی کار با لینوکس که شما باید اول یه برنامه رو درست نصب کنید مثلا نت بینز 6.8 رو از سایت گرفتم و نصب کردم بخاطر عدم درست ست کردن مجوزها شبیه ساز موبایلش اجرا نمی شد تا اینکه رفتم نسخه 6 خود دبیان رو نصب کردم از مخزن هاش که باهاش کلی بسته نصب کرد که نمی دونم کدومشون آمد مشکل رو حل کرد!!! حالا میگم شما ها که تو این بازار کار کردید مشکالاتی از این دست که کارو عقب میندازه در لینوکس بدون هرگونه تعصب چقدره؟

دوم منظورت از اینکه «حرفه ای لینوکس کسی که با لینوکس سرور بتونه خوب کار کنه» چیه؟ یعنی برنامه های سرور رو کار کنم یا اینکه برم یجا شبکه شونو بگیرم دستم و سرور رو هدایت کنم؟ من دوست دارم برنامه نویس بشم.

بسیار عالی بود!
من هر کاری میکنم توی دانشگاه بقیه برن سمت لینوکس نیمشه که نمیشه!

سلام

انصافا حرف دل من هم بود

باید یه فکری به حال این آدمهای
مایکروسافت صفت ویندوز زده ی سی شارپ پرست
کرد

رشته کامپیوتر که یکی از پویاترین رشته های دانشگاهی هست در ایران تبدیل شده به یک رشته کاملا استاتیک

حداقل کسانی که رشته کامپیوتر می خونن نباید اینقدر تنبل باشن البته این موضوع برمی گرده به فرهنگ خودمون به علاوه فرهنگ مایکروسافتی با اسانس دانشگاه و طعم اساتید به قول دوستمون آفلاین.

(اتفاقا من هم سرباز هستم و از اولین فرصت برای زدن مخ فرمانده هان و تشویق اونها به استفاده از لینوکس استفاده خواهم کرد، فکر می کنم تمام مراکز نظامی دنیا به غیر از ایران از لینوکس استفاده می کنن البته شایدچون ما نیاز به امنیت بالا ندارم از ویندوز استفاده می کنم)

موفق باشید.

منم به عنوان یه فارغ‌التحصیل رشته کامپیوتر که هنوز سمت لینوکس نرفته احساس می‌کنم واقعا یه نقطه‌ضعف واسم محسوب میشه و دارم تلاش میکنم تا در اولین فرصت امتحانش کنم و حداقل با اصول اولیه‌اش آشنا بشم.

بیان دیدگاه


توجه: برای رفع مشکلات لینوکسی خود به یکی از انجمنهای اینترنتی مراجعه کنید! اینجا به هیچ وجه برای رفع مشکلات لینوکسی شما مناسب نیست!
تبادل لینک نداریم! لطفا سوال نفرمایید ما به هرکس بخوایم لینک می‌دیم، هرکس هم خواست به اینجا لینک بده! :)

Kategories

بایگانی

وضعیت بلاگ

  • 120٬649 بازدید

مجوز انتشار:

تمامی مطالب و مقالات این بلاگ تحت مجوز GNU FDL قرار دارند. بنابراین کپی و ایجاد تغییر در آنها مطابق شرایط این مجوز آزاد می‌باشد.