MGroup

مقالات و مطالب مفید وبلاگ

در این صفحه لینک مقالات و مطالبی که وابسته به زمان خاصی نیستند رو می‌گذاریم! 🙂

تقریبا به ترتیب زمان انتشار! اولیها قدیمیتر هستند. 😉

امروز صبح داشتم با یکی از اساتیدمون که یه لینوکس کار قدیمی و طرفدار آزادی نرم افزاره در مورد لینوکس و موقعیت اون در جامعه و همچنین قدیمی کارهای لینوکس تو شیراز صحبت میکردم که بهم گفت حواست به بعضی از این لینوکس کار ها باشه که آلوده نشی ! بحث رو ادامه دادم و فهمیدم منظور از آلوده شدن ,از لحاظ خصوصیات اخلاقی اون ها بود. …

خوب همانطور که از عنوان مشخصه می خواهم در مورد استفاده از نرم افزارهای غیر OpenSource صحبت کنم و می خواهم شما هم نظرتون رو در این مورد بگین. …

وقتی به جزء جزء دنیای امروزی نگاهی میکنم اولین چیزی که به نظرم می آید نوعی هرج و مرج و از هم گسیختگی است که مانند یک غده بدخیم سرطانی رو به گسترش است. گوشه ای از دنیا جنگ جای دیگر فقر و گوشه ای دیگر استبداد و خودکامگی. این وقایع می تواند در هر حوزه ای وجود داشته باشه مانند سیاست، هنر، ورزش و علم…

چند وقتیه یه بحثی رو همه جا می بینم! بحث بر سر استفاده از نرم افزار آزاد، استفاده از گنو/لینوکس، آزادی یا فقط پر استفاده شدن لینوکس و نرم افزار های آزاد!!!!!!! اینکه چرا بعضی ها توی گنو/لینوکس دنبال نصب برنامه های غیر آزادی مثل nero Linux یا نصب Babylon با wine هستند؟ چرا توروالدز با مجوز GPL ver3 مخالف است؟ …

مقاله‌ی قشنگی که در شماره ۱۲ نشریه آزادی چاپ کردیم قسمت چهارم از مقاله‌ی زیبای «گنو/لینوکس ویندوز نیست!» که آقای باغومیان زحمت کشیدن و ترجمه‌اش کردن و توی مجله‌ی الکترونیکی irantux.com منتشر شده! همین الان بگم: ممکنه به نظر شما یه خورده این مطالب تندرو باشن! یا تعصبی باشن یا هرچیز دیگری که شما خوشتون نیاد!! …

البته این هنوز تنها ۵۴ دلیل است، و قرار است نویسنده آن را تا ۱۰۱ دلیل ادامه دهد! خصوصیات هسته‌ی اصلی سیستم ۱- اون کار می‌کنه! (م: D اینو شاید سریع نفهمین ;) ) ۲- لینوکس مشکل ویروس ندارد!! و این به دلیل نبود ویروس برای لینوکس نیست، …

افراد به دلایل مختلفی از لینوکس و نرم‌افزارهای آزاد خوششون میاد، یکی بخاطر امنیت، یکی بخاطر قدرت، اون یکی بخاطر قیمت و … دلایل بسیار زیادن، اما قشنگترین دلیلی که برای این قضیه وجود داره دلیل فرهنگی است! لینوکس تنها یک سیستم‌عامل نیست؛ لینوکس یک فرهنگ است! این حرف شعار نیست؛ عین حقیقتی است؛ که بعضی‌ها رو از لینوکس فراری می‌کنه و بعضی رو به اون علاقه‌مند! …

خیلی خب , من لینوکس رو دوست دارم , ولی ممکنه وقتی شما به مهاجرت از xp فکر میکنید , باید vista را در نظر بگیرید. این جا ۴ تا دلیل وجود داره که میگه به جای لینوکس به ویستا مهاجرت کنید. دلیل اول : لینوکس خسته کننده است! وقتی من با لینوکس کار میکنم , هیجان داشتن یک IM , e-mail یا یک web page که دارای آخرین کرم یا ویروس باشه رو ندارم. …

امروز با مطلب جالبی برخوردم؛ با این عنوان: «مایکروسافت مثل ماتریکس است» از جایی که علاقه‌ی خاصی به فیلم ماتریکس دارم، مطلب رو خوندم و تصمیم گرفتم ترجمه‌ی اون رو واسه‌ی دوستان بذارم! امیدوارم، فیلم رو دیده باشید، و اگر ندیدید، دیدنش رو توصیه می‌کنم! درست مثل فیلمش با چند بار خوندن این متن رو فهمیدم! …

دو سه روزه که سیستمم دچار کمی مشکل شده بود! سرعت رایت DVD چیزی حدود 0.6x و برای CD حدود 5x فکرشو بکن!! حدود یکساعت و نیم تا دو ساعت طول کشید تا یه DVD رایت بشه! پس گفتم مشکل از کجاست؟!؟!  «احتمالا به هر دلیل نامشخص یا مشخص DMA ی درایو CD یا حتی هارد دیسک غیر فعال شده!» …

یکی از دوستان عزیز که اسمشون هم عزیز هست، توی نظرات پست ۱۰۱ دلیل برای برتری لینوکس بر ویندوز توی نظرشون دوتا سوال جالب رو مطرح کردند، خواستم بهشون جواب بدم، که گفتم واقعا این سوال خیلی از آدماس، پس بد نیست جواب خودم رو اینجا بزارم. سوال دوستمون این بود: اصلا من موندم مگه این لینوکس و ویندوز چقدر تو زندگی ما تاثیر داره که اینجوری با هم می جنگیم؟ …

می‌خوام مقاله‌ی «چرا ادبیات؟» که دیشب به پیشنهاد دوستم خوندم رو توصیه کنم بخونین! به دو دلیل به من پیشنهاد شد، یکی بخاطر خرده‌ای که نویسنده به بیل گیتس گرفته بود، و دیگری اینکه بعد از خوندن این مقاله جوابی دندون شکن تر، برای کسانی که به خوندن رمان خورده می‌گیرن، خواهم داشت! همون طور که از اسم میاد این مقاله در جواب افرادی‌است که فکر می‌کنن خواندن رمان یک کار تفریحی و مخصوص آدمای بیکاره… (متاسفانه از اینا تو ایران زیاد هم داریم!) …

به وسیله لینوکس کامپیوتر را در اختیار خود قرار داده و بر آن فرمان برانید ولی به وسیله ویندوز کامپیوتر را برخود مسلط کرده و تحت امر کامپیوتر باشید …

اگه برنامه نویس هستید و بطور گروهی هم کار میکنین و نمیدونین subversion چیه ، وضعتون خرابه! در هر حال برای کسب اطلاعات بیشتر میتونین از مطالبی که دوست خوبم بهمن جمشیدی (البته با کمی کمک از طرف خودم !!:D ) آماده کرده، استفاده کنین. …

اولین بحثی که اصولا دوستان علاقه مند به برنامه نویسی در محیط گنو/لینوکس می پرسند اینه که برای نوشتن برنامه های گرافیکی چه چیزی رو باید یاد بگیریم ؟ حالا اگه طرف یکم فعال تر باشه و یک جستجوی کوچیک تو google زده باشه حداقل اسم دو تا کتابخانه گرافیکی تو محیط گنو/لینوکس رو شنیده : +GTK و QT. ….

وقتی با لینوکس کار می‌کنی، خواهی نخواهی باید از خط فرمان هم استفاده کنی، حالا بسته به کاری که می‌کنی این کم و زیاد داره. که این خط فرمان هم از زیباییهای خاص لینوکس است، که تا باهاش کار نکنی، ازش لذت نمی‌بری و معنی این حرف رو متوجه نمی‌شی… اما یکی از اجزای زیبای این خط فرمان، تاریخچه‌ی اون هست، و اینکه از این تاریخچه استفاده‌های قشنگی می‌شه کرد، وبگاه the geek stuff در این مقاله، ۱۵ تا مثال از استفاده‌های جالب این تاریخچه رو آورده، که چون واسم جالب بود گفتم اینجا لیستشون کنم: ….

احتمالا برنامه PyGlossary رو تا به حال دیدین، اما چون از نسخه‌ی جدیدش پشتیبانی از فرمت دیکشنریهای MDic (پسوند m2) هم بهش اضافه شده، گفتم اینجا هم معرفیش کنم، بعنوان یک مبدل، برای تبدیل دیکشنریهای مختلف به هم، از جمله فرمت m2 که در حال حاضر تنها فرمتی‌است که MDic ازش پشتیبانی می‌کنه.

هر برنامه‌نویسی زمانی که تصمیم به انتشار نرم‌افزار جدید خود می‌گیرد، در مقابل یک انتخاب قرار می‌گیرد. این انتخاب، انتخاب مجوز نرم‌افزار است، و این که: برنامه‌ی خود را بصورت آزاد منتشر کند یا نه؟ متاسفانه خیلی از برنامه‌نویس‌های باهوش مطمئن نیستند که این انتخاب چه معنی‌ای دارد، و ممکن است آن برنامه‌نویس‌ها غرلند کنند که با وجود خانواده‌هایشان در واقع انتخابی در کار نیست،

ریچارد استالمن در ۲۹ ژوئن ۲۰۰۷ انتشار نسخهٔ ۳ مجوز GPL (مجوز انتشار اکثر برنامه‌های آزاد/متن‌باز) رو اعلام کرد و طی یک کنفرانس حدوداً ۱۰ دقیقه‌ای به معرفی این نسخه و بهبودهای آن نسبت به نسخهٔ ۲ پرداخت. می‌تونید فایل ویدئویی اون رو اینجا و متنش رو هم اینجا ببینید. در ضمن فیلمش رو می‌تونید از فروشگاه linuxshop.ir هم سفارش بدید(اگه امکان دانلود ۵۳ مگ رو ندارید).

اینجا می‌تونین این ۱۵ تا رو بخونین که انتخاب ایشون هست. خوشم اومد ازشون، گفتم اینجا بزارمشون: …

ماجرای جالبی پیش اومده، گفتم واسه‌ی شما هم تعریف کنم، شنیدنش خالی از لطف نیست ;) چند روز پیش که پست قبلی بلاگ رو همراه با نسخه‌ی ترجمه‌شده‌ی کامیک استریپی از مجله‌ی FSM گذاشتم توی بلاگ، سری به صفحه‌ی مربوط به مجوز انتشارش( Creative commons Attribution-Non Commercial-Share Alike 3.0) زدم که ببینم آیا این اجازه رو دارم یا نه؟

چرا گنو/ لینوکس مهم است ؟ چون : مهمه که آزاد باشه. چون فلسفه ی نرم افزار های آزاد زیباست. مهمه که مجوز اون gpl باشه . میدونین که میتونه آزاد باشه ولی gpl نباشه. …

امروز با این مطلب مواجه شدم، که به موضوع مهم و جالبی اشاره کرده بود! (که وبلاگ جالبیه! اگه برنامه‌نویس هستین! دنبالش کنین ;) ) گفتم بد نیست این مطلب رو به فارسی هم داشته باشیم موضوع اینه: توی C و ++C تابع اصلی برنامه main هست! که اجرای برنامه از اون شروع می‌شه! حالا این main رو می‌شه به دو روش تعریف کرد: …

سوالی که دوستی در ایمیل پرسیده بود: چرا باید نرم افزاری که با کلی زحمت نوشتم رو به صورت open source منتشر کنم؟ و در پستی از طرف مهرداد جواب داده شد و اینک ادامه ماجرا …. (پس میریم سراغ ادامه بحث !)

6 پاسخ to "مقالات و مطالب مفید وبلاگ"

عالیه، ممنون

+1 بسیار عالی، بسی استفاده بردیم:)

سلام
ممنون
واقعا عالي بود
موفق باشيد

سلام
از وبلاگ زیبا و برنامه های جالبتون ممنونم ولی ای کاش میگفتین چه طوری میشه مثل خودتون برنامه نویس لینوکس شد! و تجربیاتتونو در این زمینه به اشتراک میزاشتین!

بیان دیدگاه


توجه: برای رفع مشکلات لینوکسی خود به یکی از انجمنهای اینترنتی مراجعه کنید! اینجا به هیچ وجه برای رفع مشکلات لینوکسی شما مناسب نیست!
تبادل لینک نداریم! لطفا سوال نفرمایید ما به هرکس بخوایم لینک می‌دیم، هرکس هم خواست به اینجا لینک بده! :)

Kategories

بایگانی

وضعیت بلاگ

  • 120٬649 بازدید

مجوز انتشار:

تمامی مطالب و مقالات این بلاگ تحت مجوز GNU FDL قرار دارند. بنابراین کپی و ایجاد تغییر در آنها مطابق شرایط این مجوز آزاد می‌باشد.